kolesarjenje_na_donackoV soboto, 12. 9. 2015, smo se učenci izbirnega predmeta šport za zdravje odpravili na Donačko goro. Imeli smo res lepo vreme. Zjutraj smo se s kolesi zbrali pred šolo, kjer so učitelji preverili, če imamo izpravna kolesa. Nato smo se z nasmeškom odpravili na pot. Peljali smo se skozi vasi do prve vzpetine – Ptujske Gore. Nekateri so se na vrh peljali, drugi pa so odšli peš. Vsem pa je vzpon uspel.

Čez nekaj časa smo končno prispeli do zadnjega vzpona. Proti vrhu smo se vozili precej dolgo. Nekaj nas je med potjo premagal napor, zato smo odšli peš. Kolesa smo nato vsi pustili pri kmetiji in se peš odpravili do Rudijevega doma na Donački gori. Tam smo pojedli malico, ki smo si jo prinesli s sabo. Malo smo se še podružili, nato pa se odpravili nazaj v dolino. Vzeli smo kolesa  in se odpeljali proti domu. Po hribu navzdol je bila vožnja tako zelo lahkotna. Bilo smo zelo veseli.

Veselje pa ni trajalo dolgo, saj smo zopet naleteli na vzpetino. Tokrat pa je vsem uspelo pripeljati se na vrh. Nato smo se odpravili domov vsak na svoj konec.

Nuša Korez,
šolsko novinarstvo