Otroška folklorna skupina OŠ Cirkovce, se je v petek, 21. 10. 2016, udeležila dvodnevnega gostovanja v Bosni in Hercegovini. Sodelovali smo na 9. mednarodnem otroškem folklornem festivalu v Ugljeviku. 

Folklorna skupina OŠ Cirkovce je bila edina skupina iz Slovenije. Nastopalo je 14 otroških skupin, predvsem iz Bosne in Hercegovine, Srbije in tudi Češke.

Gostovanja se je udeležilo 14 učencev iz 5., 6. in 8. razreda. Predstavili smo se na povorki in na prireditvi, kjer so mladi folklorniki odplesali odrsko postavitev z naslovom »Pubeci so žleht«.

Gostovanje je bilo za učence prav posebno doživetje, saj so prvič nastopali zunaj meja Slovenije. Po prihodu v Ugljevik, so se otroci nastanili pri družinah, tako da je bilo doživetje še večje. Hitro so navezali stike, premagali začetno zadržanost in težave zaradi nepoznavanja jezika. Všeč nam je bil njihov način plesanja v kolu in barviti kostumi. Kljub temu, da smo bili vsi toplo sprejeti in nam je bilo mesto Ugljevik zelo všeč, smo se vsi veseli vrnili v domače kraje, v objem svojih družin. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Občini Kidričevo, da nam je omogočila gostovanje.

Milada Skuber, mentorica