Veseli december v vrtcu Cirkovce

 

 

Praznični december je zelo pester mesec , poln pričakovanj , različnih dogajanj, pestrih aktivnosti in ustvarjalnosti, ki smo jih v vrtcu pripravile strokovne delavke. Otrokom smo želele ustvariti posebna doživetja, čarobnost in prijetno vzdušje, k temu pa so pripomogli tudi zunanji sodelavci in starši.

Tako smo prvi teden v decembru pripravile delavnice za otroke in starše, kjer smo izdelovali okraske in izdelke, s katerimi smo si kasneje okrasili igralnico, ostali izdelki pa so bili predstavljeni na božičnem bazarju.

Naslednji teden so nas obiskali iz društva za boljši svet in nam zaigrali gledališko predstavo Grdi raček, ki smo jo omogočili otrokom s pomočjo šolskega sklada OŠ Cirkovce.

V tednu pred božičnimi prazniki pa so se presenečenja vrstila vsak dan.

V ponedeljek smo na hodniku postavili in okrasili novoletno jelko ter nato veselo rajali okoli nje. Naslednji dan nas je obiskala babica Zima , ki je otrokom pripovedovala zgodbico in nam nasula veliko snega.

Z otroki smo si pričarali tudi božični kino in si ogledali risane serije po izboru in željah otrok.

Ogledali so si tudi predstavo » Kako klovni praznujejo božič« v izvedbi dramske skupine Žogice in ker smo bili celi leto zelo pridni, nas je v petek pred prazniki z obiskom in darili presenetil Dedek Mraz ter nas s toplimi pozdravi in željami pospremil v novoletni čas.

 

Andreja Perger