21. marca ne praznujemo le prihoda pomladi, ampak tudi dan poezije. Ta dan smo v šoli raztegnili kar v teden poezije. Vsi učenci so spoznali pevca in pesnika Boba Dylana, Nobelovega nagrajenca za književnost.

Brali smo njegove pesmi, jih poslušali, prepevali tisto najbolj znano Blowin’ in the Wind, raziskovali njegovo življenje, pa tudi veliko izvedeli o Nobelovih nagradah. Vsi skupaj pa ugotovili, da imamo tudi Slovenci kar nekaj svojih »Dylanov«, ki nas s svojimi pesmimi in besedili razveseljujejo.

Petra Žunko

Devetošolci smo pri uri angleščine na internetu poiskali deset najbolj znanih angleških in ameriških pesnikov ter si jih zapisali. Pogovorili smo se o zelo znanemu angleškemu pesniku po imenu William Shakespeare in njegovem delu. Učiteljica nam je dala učne liste na to temo. Poslušali smo tudi najbolj znan Sonnet 18. Nato smo se odpravili na šolsko dvorišče, kjer smo s kredami zapisali na tla nekaj teh znanih pesnikov. Učenci nižjih razredov so radovedno opazovali in prebrali naše zapise na tleh pred šolo.

Iva Šmigoc, Nika Belaj, učenki 9. a razreda