V petek, 24. 11. 2017, smo se skupini Vijolice in Tulipani odpravili v Mini ZOO Land v Slovenske Konjice. Po zajtrku smo se oblekli in obuli ter se odpravili na avtobus, ki nas je odpeljal proti Slovenskim Konjicam. Ko smo prispeli do Mini ZOO Landa, nas je tam pričakala prijazna vodička in nas popeljala po celotnem živalskem vrtu.
Na začetku nas je pozdravila velika pisana papiga ara. Nato pa smo videli še ostale živali: kače, kenguruje, ponije, krokodila, himalajske koze, purane, fazana, pava, pritlikavega zebuja, rakuna, are, kakaduja, deguja, afriške ostrogaste želve, veliko uharico, snežno sovo, race, ribe, alpaka, nosate medvedke, mini ameriškega prašička, pavjega žerjava in zajce. Pri vsaki živali smo se ustavili in si jo ogledali. Vodička nam je pri vsaki povedala nekaj podatkov oziroma kakšno zanimivost. Iz varnostnih razlogov se nismo preveč približevali ograji, za katero so bile živali.
Otrokom je bil zelo zanimiv kozji viadukt, po katerem so se lahko koze prosto sprehajale. Po ogledu živalskega vrta smo v nahrbtnikih poiskali dobrote, ki smo jih imeli s sabo, in se malo okrepčali. Po malici so se lahko otroci odpravili tudi v jamo strahov. Ko smo prišli iz jame pa so se otroci že zelo veselili, saj so vedeli, da so v živalskem vrtu tudi igrala in jih bodo lahko preizkusili. Igrali so se na gusarskih ladjah, gugalnicah … Nato smo se vodički zahvalili ter se odpravili do avtobusa, ki nas je peljal nazaj v vrtec.

Praktikantki:
Nastja Dolenc in Jana Drevenšek