V centru Cirkovc je v soboto, 7. 4. 2018, v organizaciji Šolskega sklada OŠ Cirkovce potekala dobrodelna prireditev Dan za spremembe. Moto letošnje prireditve je bil Dan za povezovanje in tako smo se povezali z lokalno skupnostjo, kjer smo skupaj izvedli čistilno akcijo in zaključek organizirali v centru Cirkovc.

Prireditev je ob čudovitem vremenu potekala na zunanjem prireditvenem prostoru, kjer smo lahko nagovorili tudi mimoidoče. V kulturnem programu so sodelovali pripadniki vseh generacij od vrtca do starejše generacije. Gostje prireditve pa so bili naša domača perspektivna glasbena skupina Still Strangers in mlada pevka Nuša Rojs iz Pragerskega. Otokom in krajanom smo predstavili delovanje KO RK Cirkovce kot prostovoljne organizacije in jim prikazali oživljanje z defibrilatorjem, ki jih imamo v naši občini že sedem. Na stojnicah pa smo ponujali rabljene igrače in knjige ter promovirali tudi lokalne proizvajalce, ki so se predstavili s svojimi izdelki.

Na prireditvi pa so se že porajale ideje za nove oblike sodelovanja, predvsem medgeneracijska druženja, ki bogatijo vse, ki se jih udeležujejo.

Upravni odbor šolskega sklada