V okviru Bralne značke smo v torek, 12. 2. 2019, izvedli projekt, ki smo ga poimenovali S pižamo na Pižamo. Naš osrednji gost je bil slovenski prevajalec, pisatelj, komik, reper –  Boštjan Gorenc – Pižama.

V šoli smo se zbrali ob 17. uri in uvod v naše druženje so pripravile učenke NIP- umetnost s predstavo Mojca Pokrajculja.

Našega gosta smo najprej ogreli na »delovno temperaturo«, dali smo ga na »žar« in vsi skupaj smo se prijetno ogreli za naše druženje z njim. Dobro nas je nasmejal, povedal ogromno o svojem delu, predstavil svoje literarne junake, nas na svoj način poučil tudi o razvoju slovenske književnosti, na koncu pa tudi »zarepal«. Druženje je bilo zelo sproščeno in zabavno.

Sledilo je delo po skupinah, kjer smo se poskušali v »stand up« nastopanju, prebirali smo Gorenčev Moj lajf ter SLOLvenske klasike, se poskušali v pisanju pesmi s čustvenčki, raziskovali smo zgodovino pižam, pripravljali slastno večerjo z zelo domiselnimi pogrinjki.  

Po tej je sledila predstavitev dela, nato pa smo si ogledali še film Čudo. Film je posnet po istoimenski knjigi, prevedel pa jo je Boštjan Gorenc Pižama.

Utrujeni, vendar polni pozitivnih vibracij smo se podali domov.

Pa še ena iz »žara«: » Boštjan Gorenc Pižama je hujši kot Chuck Norris. On knjigo prevede še preden jo avtor napiše.«

Pižama tim