V sredo, 5. 6. 2019, je bil na OŠ Frana Krajnca v Celju zaključek projekta Drevo=življenje. Srečanja smo se udeležili petošolci Vanesa, Mia, Filip in učiteljica Polona, ki je bila naša mentorica.

dav

Šola, ki leži ob cesti Celje-Laško, je nova in velika. Zbrali smo se v avli, kjer je bila razstava kock zdravja, ki smo jih izdelali na šolah, ki so bile vključene v projekt. Letos smo pri pouku s pomočjo kock vso šolsko leto uresničevali 3. globalni cilj – Zdravje in dobro počutje. Sodelovalo je 16 šol iz vse Slovenije.

Učenci šole so nam pripravili doživet kulturni dogodek, postregli so nam s svežim sadjem, polnovredno zdravo malico in okusnim jagodnim frapejem. Razstavljene kocke smo tudi preizkusili. Nato so nas povabili v mestni park, kjer nas je čakalo presenečenje.

Na travi je bilo pripravljenih veliko glasbil (gongi, tibetanske zvočne posode, steklene posode, različni bobni, zvončki…). Ulegli smo se v senco na podlage, ki smo jih prinesli s seboj, in se prepustili zvokom glasbil. Vodja delavnice je poskrbela, da smo se ob zvokih globoko sprostili, nekateri so tudi zaspali. Na koncu smo lahko s palico tudi udarili po gongu. Mio je mučila alergija in je ves čas kihala in smrkala. Ob poti nazaj proti šoli so nas povabili še na sladoled.

Vanesi je bilo najbolj všeč, ko smo poslušali glasbilo, ki je spominjalo na valovanje, Filipu zvok gonga, Mii pa sproščanje ob glasbilih.

 Vanesa Ušaj, Mia Gselman Jakolič
OŠ Cirkovce