Šolski vrt je poseben prostor, saj združuje otroke, ki želijo brkljati po zemlji. Poveže nas z naravo. Večkrat se tudi odrasli ne zavedamo, kako je pomembna za nas. Najbolj življenjsko pomembna. Zato želimo v otrocih spoštovanje in občudovanje vzpostaviti v rani mladosti.
V pokoronski pomladi smo začeli z rezanjem jagodičja in sadnih dreves. Nato smo odstranili vse jesenske suhe grmičke z vrta. Zaradi zaprtja šol nam lanska jesen pač ni dopuščala dokončanja del. Najprej smo dosadili jagode, saj so zelo pomrznile. Dežek jih je dobro zalil in konec maja bo že, upamo, pravo sladkanje.

Mladi vrtnarčki se veselijo dela na vrtu. Z velikim navdušenjem spremljajo dogajanje v zemlji, saj opazijo vsako najmanjšo podrobnost. Mravlja, črv, hrošč, polž ali luknjica v gredi predstavlja veliko zanimanja. Ti otroci tudi doma skupaj s starši delajo na vrtu in se navajajo na nujnost doma pridelane zelenjave.
Hvala za pomoč in vsestranski podpori vsem), ki podpirajo dejavnost otrok in vnukov. Samo s skupnimi močmi bomo naše učence pripravili na zdravo življenje.

Vodja šolskega vrta M. Jurtela