V petek, 7. 10. 2022, so učenci višjih razredov za prvošolčke pripravili prav poseben sprejem v šolsko skupnost. Najprej so jih pozdravili in jim prinesli čarobno skrinjico, v kateri so se skrivali namigi za nadaljnjo raziskovanje, nato pa so se odpravili na čarobno potovanje po šolskih prostorih.

V naravoslovni učilnici so jim učenci 9. razreda pripravili prav posebne čarovnije, ki so jih pustile odprtih ust. Učenci so jim tam predali naslednji namig, ki jih je vodil v pisarno ravnateljice, pisarno svetovalne službe, nadalje pa v glasbeno učilnico in telovadnico. V glasbeni učilnici, so se učenci lahko poigrali na bobnih, v telovadnici pa so za njih pripravili družabne igre, kjer so se z učenci višjih razredov lahko spoznali in poigrali.

Končni cilj je bil knjižnica, kjer jim je knjižničarka na prav poseben in zabaven način predstavila sam pomen knjig in branja. Prvošolci so tam prejeli tudi posebno priznanje, da so sprejeti v našo šolsko skupnost. Zraven so prejeli še nekaj sladkega in svojo prvo knjigo.

Na tem mestu bi se še posebej zahvalila vsem učencem višjih razredov, ki so pri sprejemu sodelovali in pripomogli, da smo lahko učencem ustvarili lepe spomine na sprejem. Še posebej pa bi se zahvalila učenkama Lari Unuk in Neli Žunko, ki sta vso čarobno potovanje organizirali in tudi odlično vodili.

Zapisala: Doroteja Vodopivec, svetovalna služba