V tednu otroka so prvošolci okusili marsikatero zanimivo dejavnost. Med drugim so bili v sredo sprejeti v šolsko skupnost OŠ Cirkovce.

V eni uri druženja z devetošolkami so najprej pletli zapestnice prijateljstva. Njihovi spretni prstki so hitro začeli posnemati pletenje devetošolk. Zapestnice so ponosno nadeli na zapestje in jih nosili ves čas bivanja v šoli. Spoznali so tudi pravila igranja mnogih družabnih namiznih iger. Z devetošolkami so se pomešali v manjše skupine in se igrali družabne igre. Po enournem druženju se nam je pridružila gospa ravnateljica in prvošolcem čestitala ter jim zaželela dobrodošlico v šolski skupnosti. Iz rok devetošolk so novi člani šolske skupnosti prejeli priznanja in kornet, s katerim so se posladkali in dodobra popacali. Hvala Doroteji Vodopivec za organizacijo dogodka in devetošolkam za izvedbo le – tega.

V četrtek smo bili s strani knjižničarke Ivanke Čeh znova povabljeni v šolsko knjižnico. Razdelili smo se v skupine in z lepljenjem sličic sestavili pravila lepega vedenja v knjižnici. Knjižničarka nam je prebrala knjigo Tiho, tukaj beremo. Prav dobro se zavedamo, kako pomembno se je naučiti brati in potem ohranjati veselje do branja. Knjižničarka nam je povedala, da bomo z branjem slikanic osvojili bralno značko. Če se bomo pa še bolj zabubili v knjige, pa bomo osvojili še Knjigohrusta. Ker smo pridno poslušali vsebino pravljice in odlično rešili naloge v skupini, smo prejeli nagrado. Vsak prvošolček je v dar dobil slikanico Hiša selivka. Pod okriljem projekta »Radi beremo« in kot podpornik Društva Bralna značka Slovenije z izbrano slikanico že 9. šolsko leto Hofer razveseli vse prvošolčke v Sloveniji in zamejstvu. Knjižničarka pa je naše sladke skomine potešila s čokoladicami. Hvala knjižničarki.

Ob vrnitvi v učilnico nas je na mizah čakalo papirnato presenečenje. Vsak je dobil en origami. Za nas so ga zgubale devetošolke pod mentorstvom devetošolca Gašperja.

Suzana Menoni – Planinšek