V torek, 10. oktobra, smo se učenci od 4. do 9. razreda Osnovne šole Cirkovce odpravili na športni dan po haloških gričih. 

Zbrali smo se pred šolo, kjer smo si vzeli malico, in se nato z avtobusom odpravili do izhodišča. Ob izstopu nam je učitelj Aleš Belšak približno nakazal, kje vse bomo hodili. Že od daleč smo opazili zanimivo zgradbo in komaj čakali, da si jo pobliže ogledamo. Po nekaj hoje in vzpona smo prispeli do grada Borl, ki pa je bil žal zaprt. Učitelj nam je predstavil nekaj zanimivosti o gradu in izkušenj okrog njega, saj je svoje otroštvo preživljal prav v teh koncih. V okolici gradu smo opazili tudi kar nekaj prašičev, ki so uživali svoje življenje izven hleva. Nato smo se po gričevnatem terenu odpravili proti cerkvi svete Ane. Hodili smo kar nekaj časa, zato nam je postanek dobro del. Ob cerkvi smo na klopcah ali kar na tleh pomalicali in si odpočili. Nato smo se odpravili pretežno navzdol proti Dolanam, kjer smo opazili precej veliko industrijsko cono. Nekoliko naprej smo se nato razdelili v dve skupini. Najbolj zagreti so se povzpeli še na gradiški hum, ostali so pot nadaljevali navzdol do igrišča ob Osnovni šoli v Cirkulanah in tam zaključili svoj pohod. Kmalu so se pri igrišču pridružili tudi učenci, ki so izbrali daljšo pot. Ta je znašala okrog 10 kilometrov. Tam nas je pričakal avtobus in prijetno utrujeni smo se odpeljali proti domu.

Športni dan je bil razgiban in zanimiv, saj nam je učitelj med hojo večkrat kaj povedal o tem, kje se nahajamo, in kakšno zanimivost, ki jo je tam doživel.

Izabela Medved,
učenka izbirnega predmeta vzgoja za medije