Strojna šola Ptuj je 28. maja 2024 organizirala tekmovanje ekstramobilov z električnim pogonom in brez. Tekmovanja so se udeležili tudi učenci OŠ Cirkovce z avtomobilom brez dodatnega pogona.
Našo šolo so zastopali Matevž Lešnik, Jure Unuk, Blaž Gojkošek, Andraž Lah in Anej Širec, z mentorjem Tomažem Grobelnikom.
Inovativno so nadgradili izdelano podvozje, ki ga je izdelal ŠC Ptuj. Ob izdelavi ekstramobila  so  razmišljali  o ekonomsko-marketinškem, biotehničnem (varstvo okolja, razgradnja materiala) in strojno-tehničnem vidiku vozila. Prejeli so priznanje za ekstravagantno vozilo. Poudariti je treba, da ta projekt vsako leto privabi mnogo učencev. Poleg znanja pridobijo številne koristne veščine, vse od uporabe orodij, strojev in naprav, načrtovanja in izdelave dokumentacije, do komunikacijskih veščin, hkrati pa nadgrajujejo sposobnosti medsebojnega sodelovanja ter dopolnjevanja. Prihodnje šolsko leto se projekt nadaljuje. Glede na odličen odziv in uspešnost v letošnjem letu smo prepričani, da bodo učenci naslednje leto izdelali že 14. ekstramobil.

Tekst in foto: Ivan Kojc