Tudi letos smo v vrtcu Cirkovce posvetili posebno pozornost Tednu otroka, ki poteka vsako leto v mesecu oktobru. Pripravili smo zelo raznolike in pestre dejavnosti.

Imeli smo delavnice, kjer so otroci ustvarjali iz naravnih materialov. Ustvarjali smo iz koruze, krompirja, pšenice, buč, bučnih semen, fižola,kostanja, zobotrebcev,… nastali so zelo zanimivi in domiselni izdelki.

V torek smo vzgojiteljice pripravile lutkovno predstavo Razbita buča. Po zaigrani igri smo vzgojiteljice z lukami pristopile k otrokom, da so otroci »od blizu« spoznali lutke in tudi sami poskusili zaigrati.

Kot vsako leto smo tudi letos organizirali kros. V cilju  so otroci dobili medalje, ki so se jih zelo razveselili. Sledilo je fotografiranje in igra na igralih

Četrtek je bil prav poseben dan. Imeli smo dan brez igrač. S pomočjo staršev smo zbirali različno odpadno embalažo, s katero smo za en dan zamenjali igrače. Tako so se otroci igrali z različnimi škatlicami, lončki, plastenkami, tulci. Nastale so zelo zanimive, domiselne in ustvarjalne igre. Popoldan  smo zaključili s kostanjevim piknikom in športnimi igrami, kjer smo se družili otroci, starši in vzgojiteljice.

Za konec tedna smo imeli pravljično uro ob diaprojekciji. Vzgojiteljica je ob slikah pripovedovala pravljico o Muci Copatarici.

V tednu, ki je za nami, smo otrokom vrtca Cirkovce omogočili sproščeno druženje, ustvarjanje in zabavo ter popestrili njihov vsakdan.

 

Marjetka Korošec