HEJ TI! – Zavaruj se: Internet je rast pa tudi past!

internetjepast3Varnost na internetu je v današnjem času vse bolj aktualna tema vsakdanjih pogovorov, saj je uporaba interneta med mladimi vedno pogostejša. Kljub številnim opozorilom, ki mladostnike svarijo pred nevarnostmi interneta, je zlorab vse več. Mladi so namreč najranljivejša in hkrati najštevilčnejša skupina med uporabniki, zato jih je nujno opozoriti na prednosti in na žalost tudi na vse več slabosti, ki jih uporaba le-tega prinaša.

Prav zaradi naštetih razlogov pa smo se na naši šoli odločili, da bomo en dan dejavnosti posvetili temu sodobnemu perečemu problemu. 17. oktobra smo med nas povabili Družinsko gledališče Kolenc, ki je učencem s svojim animacijskim programom omogočila aktivno doživljanje konkretne situacije. Skozi igro so prikazali nevarnosti Facebooka, predvsem pa so želeli poudariti, kako si lahko na tem družabnem omrežju kdor koli želiš, zato je treba biti pozoren, koga spustiš v svoje življenje. Pripravili so tudi kviz, kjer so učenci preizkusili svoje »spletno znanje« in tekmovali za svoj razred.

Učenci so v dnevu uživali in tudi marsikaj novega spoznali. Upajmo, da jih bodo dobronamerna opozorila spremljala pri nadaljnjem brskanju po spletu in da jim je delavnica pomagala pri razjasnitvi dobrih lastnosti interneta in hkrati približala njegove pasti, ki so v nekaterih primerih lahko žal celo pogubne

Nastja Bat