Tabor na Ruški koči

 

Biti pogumen in pri petih , šestih letih preizkusiti sebe in preživeti dva dni na Ruški koči brez doma in domačih, ni mačji kašelj.

V sredo, 10. junija, smo se otroci in vzgojiteljice predšolske skupine vrtca Cirkovce odpeljali z avtobusom na dvodnevni tabor na Ruško kočo na Pohorju.

Čakala sta nas dva dneva polna novih doživetij in spoznanj.

In res je. Pričakal nas je prijazen gospod Miro, ki nas je toplo sprejel in nas seznanil z dejavnostmi, ki so nas čakale. Kar hitro smo spoznali okolico doma, gozd, njegove stanovalce in njegove lastnosti. Po slastnem kosilu smo se odpravili s spremljevalcem Frančkom na zahtevno pot po gozdu, do hotela Zarja. Tam smo se osvežili s sladoledom in igro na igralih. Po vrnitvi smo odšli v bližnji gozd , kjer smo pohorskim škratom zgradili hišice. Vrnili smo se malo pred večerjo in po njej nas je čakala še ena naloga . Hoja v gozd s svetilkami ob mraku. Tam nas je čakalo presenečenje. Ob naših hišicah, ki smo jih sami zgradili, so bili nastavljeni bombončki, ki so jih nastavili majhni prebivalci gozda.

Najslajša je bila noč, saj smo bedeli pozno v noč.

Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili na Žigartov vrh, kjer smo doživeli krst. Z igro na bližnjem travniku smo si zapolnili uro do kosila. Po kosilu nas je čakalo pospravljanje in pakiranje v sobah, saj se nam je ura do odhoda proti domu hitro približevala.

Polni lepih spominov in z izkušnjo več, smo stekli k staršem, ki so nas pričakali na šolskem dvorišču.

 

Marjanca Vindiš,

pom. vzgojiteljice