OŠ Cirkovce prejela Bronasti znak policije

 

 

V spomin na odločen upor miličnikov ter varovanje lastne države in njenega naroda so policisti za svoj praznik izbrali 27. junij.

V ta namen tudi številne Policijske uprave v Sloveniji slovesno počastijo ta praznik . PU Maribor je Praznik policije obeležila 22. 6. 2015 v Kulturni dvorani v Dornavi.

Na slovesnostih v posameznih policijskih enotah zaslužni delavci policije prejmejo priznanja za širjenje varnostne kulture ter za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti, posamezniki od drugod in druge organizacije pa znake policije za sodelovanje. Ob tej priložnosti je OŠ Cirkovce prejela Bronasti znak policije za sodelovanje pri krepitvi varnosti.

 

Ta znak smo si prislužili zaradi organizacije predtekmovanja Otroške varnostne olimpijade, ki jo na OŠ Cirkovce gostimo že 8 let. Otroška varnostna olimpijada je projekt Policijske uprave Maribor. Vsako leto se tekmovanja udeleži okrog 21 ekip četrtih razredov okoliških osnovnih šol, ki se pomerijo v štirih igrah. Vsaka ekipa šteje 10 tekmovalcev, budno pa jih bodrijo tudi številni navijači.

To je tekmovanje v znanju o varnosti in samozaščitnem ravnanju, ki mu je dodana tudi humanitarna nota in prijetno druženje.

Ob tekmovalnem delu nas vsako leto spremljajo prijatelji Otroške varnostne olimpijade in sicer službe, ki skrbijo za varnost in samozaščitno ravnanje v najširšem smislu. Predstavijo se nam policisti splošnih policijskih postaj in prometne policije, policisti iz enote za izravnalne ukrepe ter policisti policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov z živalmi. Tekmovalci in vsi prisotni navijači so se seznanili tudi z delom službe nujne medicinske pomoči, vojske, gasilcev, redarjev in civilne zaščite.

 

 

Bronasti znak policije smo prejeli na predlog Policijske postaje Ptuj, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

 

Ravnateljica OŠ Cirkovce

Ivanka Korez