DPD Svoboda Pragersko je organiziralo v času od 20. do 27. septembra 7. festival FORMA VIVA Pragersko 2015. V soorganizaciji Osnove šole Antona Ingoliča Spodnja Polskava se je 21. in 22. 9. izvedla četrta kiparsko-rezbarska delavnica za učence tretje triade. Sodelovale smo štiri skupine.

V ponedeljek smo se ob 8. uri izbrani učenci v spremstvu učiteljice Jožice Jurgec odpravili proti kulturnemu domu. V dvorani nas je čakal delovni prostor. Izbrali smo si kos lesa in si pripravili orodje. Sledila so navodila za delo. Izbrali smo motiv. Glede na navodila organizatorjev, da naj bo motiv povezan s krajem, smo se odločili, da bo to parna lokomotiva. Začeli smo z izdelovanjem. Med delom so nas fotografirali in posneli za lokalno televizijo. Ob 12. uri smo se odpravili proti šoli Antona Ingoliča na Pragerskem, kjer smo imeli kosilo.

Naslednji dan nas je pri delu spodbujala učiteljica Marija Jurtela. Ko smo prispeli, smo takoj začeli z delom. Dodali smo še podrobnosti in dokončali lokomotivo. Nato je prišel še snemalec in posnel dokončane izdelke. Pospravili smo delovni prostor in se peš odpravili proti šoli, kjer smo imeli kosilo. Privoščili smo si še na sladoled, nato pa se vrnili v našo šolo.

Otvoritev razstave naših izdelkov je bila v petek, 25. septembra, v kulturnem domu Pragersko, razstavo pa si je bilo mogoče ogledati tudi še v soboto in nedeljo.

Timotej Medved, šolsko novinarstvo