Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja 7 dni. V Tednu otroka se organizirajo različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji. V letošnjem letu se je teden otroka odvijal od 5. do 10. oktobra pod sloganom »Nekaj ti moram povedati«.

Tudi na naši šoli smo v prejšnjem tednu obeležili Teden otroka. Posebno vrednost so mu dali predvsem učenci prvega VIO.

V torek smo se vsi učenci naše šole udeležili delavnic na gradu Turnišče. V četrtek so si učenci prvega VIO ogledali risanko v šolskem kinu, v katerega se je za ta dan spremenila naša mala telovadnica. V četrtek in petek so učenci 1. razreda sodelovali pri bibliopedagoški uri. V knjižnici so se igrali človek ne jezi se na malo drugačen način. Razdelili so se v skupine in metali kocko. Na igralnih poljih so jih čakale naloge, povezane z otroškimi knjigami. Ko je skupina pravilno odgovorila na vprašanje, si je prislužila knjigo. Zmagala je tista skupina, ki je zbrala največ knjig.

V petek so imeli učenci 1. VIO v telovadnici športne igre. V četrtek in petek so učenci 1. razreda sodelovali pri ustvarjalnih delavnicah, kjer so izdelovali sončnice iz zrn in ličja. Vsak dan pa so si lahko učenci 1. VIO v šolo prinesli svoje igrače. Z njimi so se igrali v jutranjem varstvu, podaljšanem bivanju in med odmori. S prvošolci so se skozi celoten teden družili tutorji, ki so jim brali tudi pravljice. Ob koncu vseh teh dejavnosti pa so prvošolci prejeli še pobarvanko in barvice.

Učenci so preživeli res zanimiv in pester teden. Tudi mi malo starejši si želimo, da bi bili česa takega, kdaj pa kdaj deležni tudi sami.

Nuša Korez in Maša Medved, šolsko novinarstvo