Na naši šoli smo slovo od starega leta tudi letos zanimivo obeležili. Za učence je bil 24. 12. še posebej prazničen, saj so že komaj čakali počitnice, da malo pozabijo na šolske skrbi in se spočijejo v krogu domačih.

Naši najmlajši, torej učenci prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja, so pripravili pester program, s katerim so nas vse skupaj spomnili na naš pomemben praznik, dan samostojnosti in enotnosti. Vsekakor pa niso pozabili niti na zimo, ki jo že vsi nestrpno pričakujemo.

Učenci drugega in tretjega razreda so nam na prikupen način predstavili domovinski del proslave. Pojasnili so nam, kaj 26. 12. državljani Slovenije sploh praznujemo, deklamirali nekaj pesmi z domovinsko tematiko in svoj del popestrili z dvema pevskima nastopoma. Nato pa so učenci prvega razreda odigrali igro, v kateri so prikazali pričakovanje zime, ki je kar od nikoder ni, in prihod dedka Mraza.

Pred odhodom domov nas je čakal še srečelov, ki so ga tradicionalno pripravili učenci devetega razreda. Ves mesec so skrbno zbirali dobitke, tako da se jih je nabralo več kot 500. Sledilo je rajanje v šolski telovadnici in tako se je zadnji šolski dan v koledarskem letu za vse nas zaključil.

 Preden se pa res dokončno poslovimo od starega leta, je tu še ena želja za vse nas:

Sanjajte, kar koli vam srce poželi!
Zaupajte v moč, ki je skrita v vas!
Z veseljem zaključite obdobje tega leta,
da boste v novo vstopili z mnogo pozitivne energije!

 Naj bo leto 2016 polno iskrenih nasmehov, stiskov rok in medsebojnega razumevanja.

Učiteljica Nastja Bat