rp02

Tudi letos smo učenci OŠ Cirkovce sodelovali na že sedmem srečanju osnovnošolcev, ki lastnoročno izdelujejo gokarte, z njimi tekmujejo in jih razstavljajo v Qlandiji na Ptuju. Sodelovali smo učenci 9. razreda: Timi, Tadej, Nino, Blaž, Rok, Tomaž  in Aljaž.

Odločili smo se, da bomo podvozje avtomobila nadgradili s konstrukcijo, ki bo po videzu ustrezala DIXI- ju. Ideja je nastala v kratkem času, ko smo pri urah, ki so namenjene interesni dejavnosti, razmišljali, kaj letos izdelati, da bo nastalo zanimivo vozilo. Leseno konstrukcijo nam je uspelo »obleči« s platnom, ga pobarvati v modro barvo in opremiti s sanitarnimi dodatki. Nismo pa pozabili na pravila in napotke za varno uporabo WC-ja.

Konstrukcija je snemljiva, tako da se lahko avtomobil pelje po določeni progi.

Pri delu smo bili zelo domiselni, ustvarjalni in se z veseljem družili po pouku v šolski delavnici. Ob tem smo spoznavali stroje in orodja, ki se uporabljajo pri obdelavi različnih materialov in upoštevali pravila varnega dela.

Naš avtomobil je na tem mednarodnem srečanju dosegel 2. mesto v kategoriji glasovanje sodelujočih ekip, 3. mesto v kategoriji funkcionalnost in prav tako 3. mesto v kategoriji izvirnost. Ocenjevalci pa so ga prepoznali kot najbolj uporabno vozilo na terenu.

Kako nam je uspela izdelava vozila, pa si lahko ogledate na razstavi na Ptuju, kasneje pa tudi v avli naše šole.

 Vodja ekipe in sodelujoči učenci