Tisti, ki smo sodelovali na natečaju Evropa v šoli in smo se uvrstili na državno raven, smo se lahko udeležili podelitve priznanj najboljšim v Ljubljani.

Tako smo se v petek, 13. 5. 2016, ob 9.00 zbrali pred železniško postajo na Ptuju, kjer nas je že čakal avtobus. Iz naše šole smo v Ljubljano odšli učenec 1. razreda, dva učenca 2. razreda, učenec 3. razreda in dva učenca iz 6. razreda. Spremljala nas je učiteljica Lilijana Brglez. Odpeljali smo se skupaj z nekaterimi učenci in učitelji iz drugih šol.

Ko smo prispeli v Ljubljano, smo odšli v Pionirski dom, v Festivalno  dvorano, kjer smo si ogledali podelitev priznanj najboljšim učencem. Naša šola je imela tudi enega nagrajenca, zato smo še toliko bolj s ponosom sedeli in spremljali prireditev. Gal Žunko iz 3. razreda je osvojil 3. mesto na likovnem področju z izdelkom Varujmo okolje.

Po prireditvi smo pojedli malico in počakali na avtobus. Okrog 2. ure smo se odpeljali proti domu. Med potjo smo se ustavili na Trojanah, kjer smo si lahko privoščili krofe in sladoled. Na Ptuj smo se vrnili okrog 4. ure.

Dan nam je bil zelo všeč in nam je dal zagon, da naslednje leto zopet sodelujemo s svojimi prispevki.

 Maša Pernat, 6. razred