1. september je evropski dan jezikov. Kot je že tradicija, ga na naši šoli vsako leto obeležujemo na prav poseben način. Tudi letos je bilo tako.

Učenci so z učitelji- mentorji ustvarjali v petih delavnicah- izvedli so anketo, izbrali najlepše slovenske besede in jih nato tudi prevedli v nemščino. Evropsko himno so vzeli pod drobnogled in se je naučili tudi v nemščini. Spet drugi so nas popeljali skozi prestolnici Avstrije in Nemčije, nam predstavili znamenitosti in zanimivosti.

Iz gospodinjske učilnice je omamno dišalo po Saher mafinih, ki smo jih nato tudi poskusili. V učilnici slovenščine pa so pripravljali radijsko oddajo, izvedli anketo o učenju jezikov, pripravili so šaljiv dramski prizor o pomenu učenja jezikov, nekaj devetošolcev pa se je družilo s tretješolci, katere so se naučili nemško pesmico.

Predstavitev dela je bila zelo zanimiva. Sodelujoči učitelji- Marjan Krajnc, Mira P. Bračko, Ivanka Čeh, Tatjana Novak in Jerneja Kuraj se strinjamo z učenci- preživeli smo prijetno dopoldne.