V tednu od 2. do 6. oktobra 2107 smo v 1. triadi OŠ Cirkovce izvajali aktivnosti ob tednu otroka.

Za naše učence smo učiteljice vsak dan pripravile aktivnosti, ki so se jih učenci z veseljem udeleževali in v njih sodelovali. Posebna ugodnost v tem tednu je bil dogovor, da smo vsem učencem odpovedali in prepovedali domače naloge.

V ponedeljek smo na sončen dan s seboj vzeli krede in se po krajšem sprehodu ustavili v središču Cirkovc in tla okrasili z domiselnimi barvnimi vzorci.

Torek smo rekreativni odmor preživeli v telovadnici, kjer smo skakali gumitvist in se skupaj igrali Med dvema ognjema. Po 20-minutnem gibanju smo se zadovoljni odpravili nazaj med šolske klopi.

V sredo smo naše učilnice spremenili v čisto pravi kino. Ogledali smo si otroški animiran film, zraven smo jedli kokice in se imeli nadvse fino.

Med četrtkovim glavnim odmorom smo se odpravili na kratek rekreativni pohod. Najboljši del dneva v šoli pa je bil, ko so nam učiteljice spekle palačinke, ki smo si jih sami namazali z lešnikovim namazom ali marmelado.

Zaradi nestanovitnega vremena smo morali v petek odpovedati športni dan v Kidričevem. Ker pa je sonce vseeno pokukalo izza oblakov, smo imeli kostanjev piknik. Naš hišnik Janez je spekel kostanje za vse učence 1. triade. S polnimi trebuščki smo še malo brcali žogo in se igrali na igralih.

Učenci so ugotovili, da je biti otrok res super, saj so lahko praznovali kar cel teden!

Vesna Černjak, razredničarka 3. a

Fotoutrinki – v pripravi