Tudi letos smo v našem vrtcu vzgojiteljice otrokom pričarale praznično vzdušje. Za to smo poskrbele že v začetku meseca, ko smo skupaj z otroki okrasili naše igralnice. Teden pred božičem pa je bil teden, poln različnih aktivnosti.
V ponedeljek, 18. 12. 2017, smo v garderobi vrtca postavili smrečico. Okrasili smo jo z medvedki iz slanega testa, posušenimi pomarančami in obarvanimi storži. Nato smo vsi skupaj rajali ob božični glasbi.
V torek, 19. 12. 2017, so nas obiskali iz gledališča KU-KUC in nam zaigrali predstavo Mali polhec in njegov prvi božič. Predstavo smo si ogledali v veliki telovadnici šole. Vsi zbrani smo bili nad predstavo navdušeni.
V sredo, 20. 12. 2017, smo izdelovali praznično dekoracijo in pisane voščilnice, ki so jih otroci naredili za starše.
V četrtek, 21. 12. 2017, je bil dan, ki so ga otroci najbolj čakali, saj nas je obiskal dedek Mraz. Otroke je razveselil s praktičnimi darili. Dedku Mrazu smo zapeli pesmico in se z njim fotografirali. Nato smo po igralnicah odpirali darila in se igrali z novimi igračami.
V petek, 22. 12. 2017, smo si v dopoldanskem času ogledali risanko z naslovom Srečko, božični okrasek, ter rajali ob božični glasbi. Potem pa nas je čakalo slavnostno kosilo. Mize so bile slavnostno pogrnjene z belimi prti, na njih so gorele svečke. Za kosilo pa jedi, ki jih imajo otroci najraje. Hvala našim kuharicam.
Tako se je zaključilo naše leto 2017, sedaj pa že vsi skupaj gremo novim izzivom in dogodivščinam naproti.

Suzana Širec