Naša šola- OŠ Cirkovce je letos ponovno pridobila naziv Kulturna šola. Da  je kulturni utrip na šoli res pester, priča tudi kulturni dan ob slovenskem kulturnem prazniku, ki smo ga izvedli v  sredo, 7. 2. 2018.

V uvodni kulturni uri so se predstavili učenci osmega razreda z recitacijo poezije in z  dramatizacijo odlomka Županove Micke v klasični in sodobni različici.

Na šoli je aktiven tudi gledališki klub. Obiskujejo ga sedmošolci in tako so nam predstavili premiero svoje  predstave Muca Telefonka. Gre za adaptacijo in aktualizacijo klasične pravljice Muca Copatarica, ki v sodobnem svetu ne odnaša več copatk ampak telefone.

Ker  je leto 2018 leto kulturne dediščine, smo se posvetili dediščini našega kraja. Medse smo povabili folklornike veterane iz Cirkovc, ljudske pevke Polanke. Ti so jih naučili plesnih korakov, izdelovali so glasbila, spoznali pa so tudi, kdo je bil Vinko Korže.

 V Cirkovcah pa živijo tudi ljudje širokih razsežnosti. Obiskal nas je pisatelj, novinar in Cirkovčan, gospod Zdenko Kodrič, s katerim so devetošolci preživeli prijetno literarno dopoldne.

Naši učenci so vedno dobrodošli v Kulturni hiši tete Malčke. Letos so se tja podali šestošolci. V uvodu so izvedeli, kdo je bila Amalija Skočir, v nadaljevanju pa so sodelovali v pogovorni oddaji Radia Maribor- Radijska delavnica znancev.

Učenci so po druženju z našimi gosti pripravili predstavitev dela v skupinah, ki je bila zelo pestra in zanimiva.

Nekdo je zapisal, da narod, ki ne spoštuje svoje zgodovine in preteklosti, nima prihodnosti. Ne gre za to, da bi zgodovino ponavljali, ampak da bi z njeno pomočjo ustvarjali lepšo prihodnost. In korak k temu so tudi tovrstni kulturni dogodki.

Jerneja Kuraj, vodja kulturnega dne