V soboto, 2. 6. 2018, smo se z učenci, ter njihovimi starši, planinskega krožka OŠ Cirkovce, skupaj z učenci planinskih krožkov OŠ Kidričevo in podružnične šole Lovrenc, udeležili planinskega pohoda na Limbarsko goro.

Naš pohod se je začel v Blagovici pri Trojanah, kjer smo najprej pregledali vso potrebno opremo in se nato podali na pot proti našemu cilju, ki je tokrat bil na vrhu Limbarske gore. Glede na vremensko napoved smo bili malo skeptični, a vendar nas je vreme ubogalo, tako, da smo doživeli en zanimiv pohod v lepem sončnem vremenu. Na vrhu smo naredili malo daljši postanek, se okrepčali, požigosali planiske dnevnike in se veseli začeli vračati proti našemu izhodišču. Po poti nazaj smo se na kratko podali še na Golčaj, kjer smo si ogledali spominsko obeležje, nato pa še Cerkev svete Neže, ki se ponaša z najstarejšim zvonom v teh krajih. Glede na lokacijo našega izleta, smo vsekakor, po poti domov, naredili še kratek postanek in naše izgubljene kalorije nadomestili s slastnimi trojanskimi krofi.

Ivan Kojc, vodnik PZS
PD Kidričevo

 [button link=”https://oscirkovce-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/ivank_os-cirkovce_si/Ej4tN5lZOlRDj_uFOueZRTMB50Ek-J3vOtknGiIw9UzSOA?e=SPZBGG” size=”small” icon=”hand-o-right” color=”purple”]FOTOUTRINKI[/button]