Na naši šoli se veliko in radi gibamo tudi izven šolskih obveznosti, ki jih organiziramo v okviru Zdrave šole in projekta Gibanje in zdravje za dobro telesno in duševno počutje. Najraje hodimo, saj je to najbolj osnovna oblika gibanja, ki jo zmoremo vsi- mladi, mlajši in tudi malo starejši.

Tako nas že več let družijo in povezujejo pohodi ob polni luni.

Ponovno smo se pred šolo zbrali v torek, 25. septembra, ko nas je zopet razveselila polna luna s svojim obiskom. Pričakali smo jo s pohodnimi čevlji. Na dvorišču je bil ob 18.30 vik in krik, saj nas je bilo kakih šestdeset pohodnikov. Pot nas je peljala skozi Sp. in Zg. Jablane, kjer smo zavili proti železnici in makadamski cesti proti Cirkovcam. Nato smo se na podvozu pri RTP Cirkovce vračali proti šoli. Hodili smo dobro uro.  Zajela nas je noč in po nebu smo iskali polno luno, ki se je v vsej svoji veličini pokazala šele, ko smo se vračali proti domu. Nismo bili razočarani, ampak veseli, da smo se družili in vsi premagali razdaljo, se nadihali svežega zraka in nabirali energijo za nove napore, ki nas čakajo v šoli, na delovnem mestu ali doma. Zahvaljujemo se našim vztrajnim babicam, vrteškim in šolskim otrokom. Prav posebej pa še staršem, ki v današnji naglici in obilici dela najdejo tudi čas zase in pripeljejo navdušene pohodnike, ki pa jim tako nikoli ne zmanjka energije. Le dober namig in vsem je prijetno in kar je največ, prispeva k našemu zdravju. Iskrene so besede naših odraslih, da so le bili zunaj, saj bi drugače najverjetneje večer presedeli pred televizorjem.

Vsi povabljeni na naslednji pohod v mesecu oktobru, ko nas bo pot peljala verjetno drugje. Obljubljamo, da se boste v tudi vi v medgeneracijskem pohodu prijetno počutili.

V imenu vseh sodelujočih zapisala M. Jurtela.
Foto: J. Jurgec