Na Martinovo soboto,  10. 11. 2018, smo se z učenci planinskega krožka OŠ Cirkovce  udeležili planinskega pohoda na Zasavsko Sveto goro. Pohoda smo se udeležili skupaj z učenci planinskega krožka OŠ Kidričevo in planincev Cicibanov iz vrtca Kidričevo.

Naša pot se je začela v Vasi Vače, kjer smo pregledali opremo, se okrepčali in začeli našo pot proti cilju. Po poti do cilja smo si ogledali še staro sušilnico lanu in vaško situlo. Po dobrih dveh urah hoje smo dosegli naš cilj Cerkev na Zasavski sveti gori. Ogledali smo si okolico cerkve in nato  pot nadaljevali do planinskega doma na Zasavski Sv. gori, kjer smo se malo odpočili, okrepčali, uredili planinske dnevnike in se zadovoljni začeli vračati proti našemu izhodišču vasi Vače, kjer nas je čakal avtobus, ki nas je 60. udeležencev, prijetno izmučenih, odpeljal nazaj proti našemu domu.

Ivan Kojc, vodnik PZS

[button link=”https://oscirkovce-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/ivank_os-cirkovce_si/EoJMf_jKv4lHivsNYpOXnvQBhIyaZ9lA985k_TDiu7Ujxw?e=VQwHGE” icon=”hand-o-right” color=”orange” window=”yes”]FOTOUTRINKI[/button]