V torek, 13.11.2018, smo na naši šoli imeli naravoslovni dan, astronomija. Učenci tretjega triletja smo se zbrali ob 16. uri in začeli z delavnicami, kjer smo krožili.

 Moj razred je najprej imel delavnico izdelave »rakete«. Na začetku smo dobili dve plastenki, eno na pol prerezano in drugo celo. Nato smo ti dve plastenki združili v eno, ju prelepili s lepilnim trakom ter vmes vstavili manjšo cev. Za tem smo na plastenko zalepili krila raket, plastenko napolnili s vodo, zamašek plastenke pa zatesnili s plastelinom. Ko smo vsi izdelali rakete, smo odšli na šolsko igrišče ter jih s pomočjo tlačilke spustili v zrak.

Sledila je delavnica, kjer smo se naučili uporabljati zvezdno karto. Ta delavnica je bila kar težka, saj smo spoznali veliko neznanih pojmov.

Sledila je malica, nato pa je sledil ogled planetarija. Večini je bila ta delavnica najljubša, saj smo poslušali o različnih galaksijah, planetih in zvezdah okoli naše galaksije. Po končanih delavnicah smo vsi odšli na igrišče šole ter s pomočjo teleskopov opazovali zvezde, planete in iskali ozvezdja.

Naša »vesoljska pustolovščina je bila zelo zanimiva in poučna.

Klara Lešnik, učenka 8. razreda