Po 18. maju, ko smo se učenci 1. triletja vrnili v šolo, smo lahko nadaljevali z delom na šolskem vrtu.

Vrt v tem času z veseljem pričakuje pridne roke, saj v času naraščajočega dne rastline najbolj rastejo. Mednje spada tudi plevel, ki bi prerastel tudi vrtnine in rože, če ga ne bi odstranili z gredic.

Učenci 2. razreda smo se pri SPO v dveh skupinah dvakrat odpravili na vrt. Znanje o vrtu, ki smo ga pridobili na daljavo in v razredu, smo  prenesli v prakso. Populili smo plevel z okrasnih gredic okoli sadnih dreves in grmičkov. Pobrali smo kamilice in porezali meliso. Oboje bomo posušili za čaj, ki ga bomo pili v hladnih jesenskih dneh. Posejali smo lan in posadili topinambur.

Uredili smo prostor okoli mize in klopi, ki jih imamo na vrtu. V teh koronačasih se pouk izvaja veliko zunaj in miza pride še kako prav. Ta prostor je sedaj lepo pripravljen za pouk v naravi. V prijetnem okolju se boljše počutimo in tudi lažje učimo.

Otroci so zagnano in z navdušenjem delali. Tudi sami so videli, kaj še lahko napravijo, da bo vrt urejen, kot mora biti. Vzeli so ga za svojega in zopet postaja naš ponos

Marija Jurtela, vodja šolskega vrta