V oddelku podaljšanega bivanja (OPB) učenci poleg opravljanja domače naloge, utrjevanja znanja in samostojnega učenja, uresničujejo tudi druge cilje. Velik pomen dajemo razvijanju ustvarjalnosti.

V OPB poskrbimo za to, da učenci aktivno preživljajo neusmerjeni in usmerjeni prosti čas – še posebej tisti učenci, ki so v šoli do 16. ure ali še dlje.

Poskrbeli so za razredno in okensko dekoracijo razreda, izdelovali preprosto animacijo, uprizorili gledališko igrico in pridno delali na šolskem vrtu. Z veseljem barvali jajčka pred veliko nočjo in ustvarjali dekoracije v lončkih. S pirografom so izdelovali napise v les za rastline na vrtu. Hišniku so pomagali pri zbiralni akciji papirja. Posvetili so se dnevu Zemje in slikali na temo Zemlja je dobila vročino. Naučili so se zložiti plastično vrečko, da zavzame čim manj prostora, ko jo shranimo za naslednjo uporabo. Na prireditvi ob zaključku šolskega leta so deklamirali pesem.

Poskrbeli so tudi za dekoracijo šolske avle. Izrezali so metulje, jih poslikali s temperami, in jih nalepili v avlo.

Ta prostor so na drugi strani avle polepšali še metulji iz grafične delavnice Migracije iz galerije Hermana Pečariča v Piranu. Metulje sta pripravila pedagoginja obalnih galerij Ana Papež ter akademski slikar Matjaž Borovničar. Podarili so nam jih po koncu razstave v Piranu.

Učiteljica Marija Jurtela.