Vrt na naši šoli vedno bolj postaja prostor druženja, kjer otroci in odrasli radi posedijo, pokramljajo, berejo ali rišejo. Prejšnja miza in klopi iz palet so v štirih letih odslužile svojemu namenu, zato smo si zelo želeli novih.

Šli smo v akcijo za les. Tega je podarila ga. ravnateljica Ivanka Korez. Mizarskega mojstra, g. Branka Rodoška, tudi člana v Svetu staršev, ni bilo težko najti, saj nam vedno, kljub obilici svojega dela, rad in hitro priskoči na pomoč.

Novo mizo in obe klopi smo pripeljali in postavili na šolskem vrtu ob pomoči odraslih podpornikov našega vrta. Prišli so s stroji, da so to masivo iz akacije postavili. Nato je g. hišnik ob pomoči občinskih javnih služb vse še zabetoniral v tla. Miza in klopi so debele deset centimetrov, dolge pa 2,3 metra.

Sledil je najprijetnejši del, to je otvoritev. V ta namen smo v gospodinjski učilnici trikrat pridno pekli korenčkove žepke sedanji in nekdanji vrtnarčki vrtnarskega krožka. Pomagale so tudi članice iz društva Šola zdravja Cirkovce. Na dan slovesnosti, 28. maja, smo pripravili čajanko, kjer smo za vse prisotne  pripravili poparek iz domačih svežih vrtnih zelišč. Pridružile so se tudi oranžne telovadke in učiteljice naše šole.

Za popestritev smo imeli tudi delavnice. Otroci so risali na kamenčke, v les pa s pirografom delali napise rastlin in razne okraske. Najslajše pa je bilo posipavanje korenčkovih žepkov s sladkornim prahom, saj jih nismo takoj, ko so bili pečeni. To so skrbno opravili vrtnarji.

Otroci so tudi nastopali: igrali na instrumente, deklamirali in prepevali. Obiskal nas je g. Branko Rodošek, ki smo se mu ob tej priložnosti javno zahvalili za opravljeno brezplačno delo in tudi g. ravnateljici smo hvaležni za darovani les.

Veseli nas, da so vsi učenci vzeli vrt za svojega in radi priskočijo na pomoč, če jim to čas dopušča. To je učenje in vzgoja za življenje, trajnostni razvoj, kar je bistveni cilj našega šolanja.

Dobrodelnost vrtnarjem in šoli veliko pomeni. Vsem iskrena hvala. 

Vodja šolskega vrta Marija in vrtnarji iz OŠ Cirkovce.
Foto: M. Lampret, M. Skuber, M. Jurtela