V mesecu decembru smo se tudi v vrtcu Cirkovce ovili v lesketajočo se praznično čarovnijo.
Predšolski otroci so se v prvem tednu decembra udeležili plavalnega tečaja v Termah Ptuj, kjer so se v okviru različnih vodnih iger in vaj privajali na vodo. Medtem pa so mlajši otroci navdušeno izdelovali okraske in voščilnice, pekli praznične piškote, likovno snovali, krasili vrtčevske prostore, izdelovali adventni koledar ter spoznavali pesmi in pravljice na temo zime in prihajajočih praznikov.
V četrtek, 7. 12. 2023, so se otrokom v likovnih delavnicah v popoldanskih urah pridružili tudi starši in skupaj so izdelali prečudovite izdelke za praznični bazar, ki je potekal dne 12. 12. 2023 v Parku pod tisočerimi zvezdami. Poleg bazarja so v parku predšolski otroci nastopali z izbranimi pesmimi v pevskem zboru in zaplesali ob zvokih božične glasbe. Ob tej priložnosti so si otroci vrtca ogledali tudi gledališko predstavo učencev prve triade z naslovom Zrcalce.
V mesecu decembru so starejši otroci vrtca sodelovali tudi v projektu Pošte Slovenije in tako slikali pisma Božičku ter se pogovarjali o dejanjih, s katerimi lahko izboljšamo svet. Za nagrado so si ogledali virtualno pravljico Pavli in Dihurči, ki jo je Pošta Slovenije podarila vsem sodelujočim.
V skupnih prostorih vrtca so otroci okraševali praznično smreko ter ob slovenski glasbi skupaj zaplesali in zarajali. Svojo praznično smreko in snežaka pa so izdelali tudi predšolski otroci in jo razstavili na hodniku šole.
V predzadnjem tednu tega leta so otroci izdelovali praznične pogrinjke, si ogledali gledališko predstavo gledališča Kukuc z naslovom Jelkin čudež ter predstavo vzgojiteljic z naslovom Didl, didl, daja. Po predstavi so skupaj priklicali dedka Mraza, ki jih je obiskal in prinesel darila, katera so otroci z velikim zanimanjem odvili in se veselo zaigrali z njimi.
V tem tednu je sledilo še slavnostno kosilo, na katerega so se otroci skrbno pripravili, in praznično okrasili mize. Ob koncu tedna pa so si privoščili še praznični kino z ogledom božične risanke s kokicami.
Vsi otroci vrtca z vzgojiteljicami in vodstvom vrtca voščijo zdravja in miru polno leto 2024!